Tom har gjenfunnet gleden med Chenin Blanc, en drue som lett havner litt under radaren, men som absolutt har noe i glasset å gjøre. Med denne svært så glade saken fra Sør-Afrika blir både Tom og Kjell-Gabriel begeistret. Kjell-Gabriel får fortalt at druen der nede blir kalt Stein. Avondale Anima Chenin Blanc […]
Podcast: DRINKFEED podcast
Episode 174: Dimitri lager naturlig(vis) vin fra Bourgogne
Tom finner stadig spennende folk når han er på tur, her har han funnet en ivrig vinmaker fra Bourgogne som sverger til månefaser og naturlig vinmaking. Tom får både smake vin fra og lære om et svært morsomt vinhus. Maison Champy Pernand-Vergelesses 1er cru Ile des Vergelesses 2018 kr 606,30
Episode 173: Årgangsvin til gi-bort-pris
Tom elsker årgangs-riesling, og gleden er stor når han tar med denne gladsaken fra New Zealand til Kjell-Gabriel. Vi snakker om gammel riesling og døde admiraler. Seifried Nelson Riesling kr 229,90
Episode 172: Bekaa på flaske
Tom og Kjell-Gabriel har truffet en trivelig kar fra Ch. Kefraya som ligger i Bekaa-dalen i Libanon. Det blir snakk om vin fra Midt-Østen, om borgerkrigen, og om norske FN-soldater som fortsatt har en svært høy stjerne hos befolkningen i Sør-Libanon. Dessuten blir det mye snakk om det unike vinområdet som Ch.Kefraya er en […]
Episode 171: Norgesvennen Cognac
Cognac har på tross av griske politikere, slue konkurrenter, krigsblokader og vinlus (phylloxera) i løpet av 300 år tilkjempet seg posisjonen som førstevalget for avec over hele verden. Hør hvorfor når Tom og brennevinsekspert Steinar Jensen blindsmaker en rekke frekke favoritter. Se også vår store cognactest! Du finner den her: COGNAC – PÅ […]
Episode 170: Smakfull genmanipulering fra Østerrike
Tom og Kjell-Gabriel tar for seg denne gladsaken fra Østerrike. Her blir det drama i form av genmanipulering, obskure tegnefilmer og et malende bilde av hvordan vin kan lukte. Kracher Zweigelt 2019 kr 199,90
Episode 169: Perlen i Rhône
Tom er på tur og har flaks da han tilfeldigvis treffer på Eduard Guérin fra Ogier i ventehallen. Spørsmålet om hvorfor Châteauneuf-du-Pape har et så nesten mytisk rykte blir besvart med ekte fransk lidenskap, og en smaksprøve eller to. Viner som blir smakt: Ogier Châteauneuf-du-Pape L Âme 2020 kr 299,90 […]
Episode 168: Å snu seg bort fra profitt
Hva gjør du når ryktet til regionen din blir ødelagt av jakt på kortsiktig gevinst? Det måtte familien Tammelini fra Soave forholde seg til. Tom tar en prat med far og sønn som forklarer hvorfor de heller vil lage autentisk vin etter gamle metoder, fremfor å jakte på kortsiktig gevinst. Klokketro på at […]
Episode 167: En gresk fristerinne
Tom tar med Kjell-Gabriel på en reise til gamle Hellas. De er innom alt fra charterturer til vulkanutbrudd. Blir det et gresk drama? Skouras Assyrtiko Wild Ferment 2020 Kr 195,-
Episode 166: Den store whiskytesten!
Whisky har klart seg i en tid da brunt brennevin sliter med å holde på konsumentene, og interessen fra stadig nye aldersgrupper viser at den ikke er utrydningstruet på noen måte. Sjekk ut vår store whiskytest i denne episoden der Tom og Tommy tar for seg et større antall whiskyer fra hele verden. […]