11 jun 2020

Episode 35: Rosévin som sitter

 

 

Kjell-Gabriel og Tom tester en klassisk rosa variant fra Provence. Her er vinen som ble smakt og noen flere av sommerens favoritter som du kan teste og kose deg med i varmen.

Klikk på navnet til vinen for å komme direkte til Vinmonopolets nettbutikk.

 

 

Ch. Routas Rosé 2018
kr 186,90

Denne har en umiddelbar god følelse i munnen, er full av bær og stenfrukt med en lang og frisk ettersmak som gir en liten bitterhet. En god vin, og vel verdt prisen.

 

 

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2019
kr 179,90

Georg Breuer er nok mest kjent for sine fabelaktige rieslinger her hjemme, men har i det siste levert svært drikkbare roséviner. Denne utgaven har mengder med røde bær, noe sitrus og litt grønne innslag, en god vin som vi setter langt opp på sommerlisten.

 

 

Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2018 
kr 189,90

Sigurd Wongraven er kompromissløs i sin musikk, og det samme når det kommer til vinene han får frem. Med denne rosévinen følger han opp såpass at han likegodt har døpt den «uten kompromiss».  Massiv frukt, struktur med lette tanniner, frisk syre og lang behagelig ettersmak, bravo Sigurd!

 

 

Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2019
kr 155,-

Av mange utpekt som årets rosa kultvin for de som ikke følger mainstream. En ungdommelig og frisk sak med vegg-til-vegg frukt, middelhavsurter og en fin struktur med lette bittertoner på slutten. Jadda, her leverer Ioppa til toppkarakter.

 

 

Marqués de Cáceres excellens Rosé 2018
kr 155,-

Stort hus, god vin. Så enkelt er det å beskrive 18’ årgangen fra våre spanske venner. Rett frem med bringebær og sitrus, lang fruktig ettersmak. Godt håndverk fra Spania. Balansert og frisk, syrlige bringebær og ren ettersmak.

 

 

Cellier des Dauphins Val Soleu 2019
kr 169,90

En liten og rund overraskelse her. Mye sitrus, med påfølgende røde bær og noe røde blomster. Lang og frisk ettersmak. En morsom fransk sak dette.

 

 

Jules Lebegue Les Pontons du Ferret Rosé 2019
kr 139,90

Det er jo gjerne Frankrike som kan de lette sommervinene, og her er det både rips, rød stenfrukt og hint av urter som gjelder. Lang frisk smak som sklir rett inn solnedgangen.

 

 

Unger Zweigelt Rosé  
kr 189,90

Østerrike melder seg også på listen over drikkverdige roséviner. Mengder med røde bær, sitrustoner og noe blomstereng baki der, superfrisk som leverer hele veien gjennom smaksbildet.

 

 

Pierre Chavin Côtes de Provence Rosé 2019
kr 154,90

Med denne spennende flasken har Pierre Chavin lagt listen for en av sommerens favoritter. Bringebær og urter på nesen med en rund og frisk smak som holder seg i en overraskende lang finish. Dette kan fort bli en favoritt i sommer, vel verdt prisen dere!

 

 

Conde Valdemar Rosé 2019
kr 169,90

Fra Rioja kommer denne friskusen med røde bær og blomster så det holder, men en enestående frisk og syrlig finish som virkelig tar sommervarmen på alvor!

 

 

Moillard Beaujolais Rosé 2019
kr 164,90

Beaujolais er kanskje ikke det første du tenker på når rosévinen skal på bordet. Men her er det en flott sak med mye bær og stenfrukt, tørr med lang syrlig finish. Denne imponerer faltisk.

 

 

Dom. Montrose 2019
kr 129,90

I den rimelige enden av skalaen kommer denne opp som et friskt pust. Mye blomster, røde bær og sitrus, frisk og ung med god frukt og noe mineralsk på slutten. God kjøp!

 

 

Pardevalles Prieto Picudo Rosado 2018
kr 178,-

Her er det en vin som løfter rosévinen opp et hakk. Full pott med Bringebær, blomster og sitrus, Frisk men med nok fylde og struktur til å matche det meste av sommerretter. Lang herlig ettersmak.

 

 

Torpez Bravade
kr 199,90

Amforaen fra Provence er ikke bare kul å se på, den er også kul på nesen med milde bær og urter, noe eukalyptus også hvis du slipper den til, fruktig med en syre som leder deg helt til slutt. En god og spennende vin!