-
01/12/2023Vi har testet akevitter til jul og til etter jul. Dessuten blir det en intern konkurranse me... -
31/03/2023Nordmenn er på verdenstoppen i mye rart: Langrenn, damehåndball, fredsprisutdelinger og inntak av br... -
09/03/2023For 80 år siden, natt til 28. februar 1943, gjennomførte norske sabotører tungtvannsaksjonen «Gunner... -
27/02/2023Whisky har klart seg i en tid da brunt brennevin sliter med å holde på konsumentene. Drikken med opp... -
16/12/2022Første gang akevitt blir nevnt skriftlig kan dateres så nøyaktig som til 13. april 1531. &n... -
14/12/2021Første gang akevitt blir nevnt skriftlig kan dateres så nøyaktig som til 13. april 1531. Da... -
15/10/2021Få drikker er så innhyllet i rykter, myter og ritualer som whisky. Men hva er sant og hva er eventyr... -
05/03/2021Sabotasjeaksjon hedres med egen akevitt! Akevitten er destillert på Inderøy Brenneri og basert på r... -
09/12/2020Verden får ikke nok av boblene fra Champagne. Hver gang vi har en båt å døpe, holder virtuelt bryllu... -
04/12/2020De fleste av oss spiser ribbe på julaften. Sånn er det bare. Selv om vestlandsfenomenet med saltet s... -
30/11/2020Bobler er godt, kult, gøyalt og ...dyrt. Eller er det så dyrt, egentlig? Alle vet at fran... -
27/11/2020Ingen jul uten at vi må mene noe om nasjonalbrennevinet. Det største spørsmål er likevel hva som ska... -
19/11/2020Det blir feiring av jul og nyttår i 2020 også, bare i litt mindre grad en vanlig. Derfor er det vikt... -
05/11/2020Helt siden de første skrullingene slo seg ned her oppe i mørkelandet, har jakt sørget for vilt på me... -
18/06/2020Noen ganger er det bra at evolusjonen fjerner ting. Innerst inne savner vi vel ikke T-Rex, Megalodon... -
12/05/2020Opp med flagget, av med korken! 17. mai 2020 blir en festdag, men uten barnetog og sekkeløp på skol... -
29/04/2020Få med deg Gulosten, Tucher Æcht fra Nürnberg og 1814 Sevjebokk til vårslippet. Vi snakker altså om... -
10/04/2020Før, i gamle dager, var riesling ensbetydende med halvtørre og klissete viner som fylte munnen med s... -
12/03/2020Det virker som vi aldri får nok av de gode dråpene fra Tamellini i Soave. Forklaringen er lidenskap ... -
31/01/2020Jada, vi snakker ikke høyt om det, men nordmenn elsker pappvin. Over 60% av all vin som forsvinner u... -
14/01/2020Du har sikkert drukket den, enten som fruktig og lett rødvin, dyr årgangsvin fra slott med god stamt... -
18/12/2019Nordmenn er på verdenstoppen i mye rart: Langrenn, sjakk, fredsprisutdelinger og inntak av cognac. M... -
22/11/2019Verden får ikke nok av boblene fra Champagne. Hver gang vi har en båt å døpe, holder bryllup, feirer... -
11/11/2019Espen Smith er forfatter, kåsør og brennende engasjert i norsk matkultur. Han har skrevet en rekke b... -
30/10/2019Burgund er et navn som ofte kan virke skremmende, det er liksom et distrikt for fiffen og vinsnobber... -
25/10/2019Elg og annet hjortevilt står på menyen i høst, og vi har testet et utvalg drikkbare alternativer til... -
04/06/2019Det er juni, og normalt sett skulle vi være godt i gang med sommer og terrassekos. Men store deler a... -
09/04/2019Påske med skimrende hvite snøvidder, eller glitrende sjø under vårsolen? Kanskje den rolige summinge... -
15/03/2019Selv om vi ser det grønne lyset som betyr vår i det fjerne er vinteren fortsatt sjefen. På mange må... -
01/03/2019Første mars er det igjen tid for lansering av nyheter på vinmonopolet. Denne gangen er det et greit ... -
18/02/20191. Hvorfor liker vi Eske Bille når vi snakker om akevitt? 2. Når omtrent begynte man å desti... -
08/02/2019Det er mange dager å huske på for den som er i en eller annen kjærlighetsrelasjon. Fødselsdag, årsda... -
24/01/2019Robert Burns dikter og skotsk nasjonalhelt blir feiret den 25 januar hvert år. I sentrum står: whi... -
23/01/2019Førstemann i køen til spesialslippet 7. februar på plass. Selv om isen ligger godt på vannet, og me... -
11/01/2019Året åpner med en rekke nyheter tilgjengelig på Vinmonopolet. I dette nyhetsslippet er det en god de... -
26/12/2018Hva med en glamorøs temafest til nyttår? Trenden er ikke ny, med ujevne mellomrom kommer trangen... -
13/12/2018Vi spiser mye godt til jul. Vi spiser også mye rart og særnordisk. Mat, som av praktiske ... -
13/12/2018Det er noe ekte og opprinnelig over et norsk julebord. Det er nå våre særnorske matvaner skal få sk... -
11/12/2018På vestlandet er det skapelige forhold for sau. Karrig, ulendt og bratt. Siden før vi begynte å driv... -
11/12/2018Trodde du at turmat i poser der du tilsetter varmt vann er en ny oppfinnelse? Absolutt ikke. ... -
07/12/2018JÓL Våre norrøne forfedre feiret jul, Jól, den 22 desember. Da snudde solen og det kom et imaginært... -
07/12/2018Av alle rettene vi bare må ha i julen er det ingen som er så til de grader i fokus som juleribben. ... -
05/12/2018Greit, de fleste nordmenn har et ambivalent forhold til lutefisk... Du har dem som oppnår... -
05/12/2018Noe av det norskeste av det norske er lutefisk. Men hvem var det som i historiens mørke fant på å sy... -
28/11/2018Kjell Aukrust skapte sitt Flåklypa med referanser som treffer både barn og voksne. Karakterer som pe... -
28/11/2018Det er stappmørkt og vi kan ikke vente noe særlig endring på det på denne siden av årsskiftet. Heldi... -
28/11/2018Historien møter deg i det bølgende landskapet rett utenfor Verona. Med et jordsmonn som både drene... -
28/11/2018Nå kommer miljøsmart emballasje til vinhyllene! Miljøhensyn har vært et viktig moment i v... -
12/10/2018Julie Chéné Nyheim er en av kun fem i Norge med tittelen Master of Wine, og en virkelig profil i v... -
10/10/2018Ved foten av vulkanen Etna, rett utenfor Catania, den nest største byen på Sicilia, ligger Villagran... -
12/09/2018Men hva skal du ha i glasset ved siden av? Noen sverger til pils, andre vil ha rødvin. Vi mener det ... -
11/09/2018Velg riktig øl til viltet! Øl er forfriskende, og sammen med ølets styrke, sødme, bitterhet og fruk... -
21/08/2018Sommeren går uvergelig mot høst. I den stadig mørkere årstiden begynner vi å tenke på innetid, peisk... -
21/08/2018Hvis du tilfeldigvis er på reise i høst, er det lite som er så spennende som å ta turen innom en vi... -
13/06/2018Det handler om å sette sammen en blanding der komponentene glir sammen, demper hverandre eller nøytr... -
13/06/2018Lange lyse dager, gode venner og en cocktail eller to – det er sommeren vi ønsker oss. Utfordringen ... -
11/06/2018Terrasse, sol, sommer og rosé. Det hører liksom sammen hjemme på terrassen. Men også profesjonelle h... -
30/05/2018Hvert år starter sommeren med at vassdragene går over sine bredder, og så kommer en flom av rosa vin... -
12/05/2018Med sin Brut på Vinmonopolet, har en av tungvekterne fått sine bobler på vinkartet. Navne... -
07/05/2018Aina Mee Myhre er et av de siste til-skuddene på vinens stjerne-himmel. Som én av kun fem norske v... -
17/04/2018Monica Berg er en av landets mest profilerte bartendere. Hun har stått bak disken på noen av de me... -
05/04/2018Har du fokus på sunn livsstil er kanskje ikke brennevin førstevalget som kosttilskudd. Men, faktu... -
02/03/2018Henrik Dahl Jansen er å finne på Bølgen & Moi Kristiansand der han hjelper gjestene med å velg... -
02/03/2018Det er vanskelig å snakke om spansk vin uten å si noe ord om Rioja som er en av de sterkeste merkeva... -
02/03/2018Det er lange tradisjoner for hvitvin i Spania. Med alt fra sherry til boblende cava på vinkartet. Di... -
22/01/2018Med Rheinessen i nord og Frankrike i sør finner du vakre, fredelige Pfalz. Tysklands nest største vi... -
17/01/2018Det er vanskelig å komme utenom VON WINNING om Pfalz står på programmet. I...




