cse.no
  • DRINKFEED
  • PODCAST
  • KONTAKT DRINKFEED
  • CSE AS

  • Illustrasjon av John S. Jamtli
    09/03/2023
    DRINKFEED
    Tungtvannswhisky markerer vemorkaksjonen
    For 80 år siden, natt til 28. februar 1943, gjennomførte norske sabotører tungtvannsaksjone...
  • 27/02/2023
    DRINKFEED
    Uisce Beatha har stadig flere tilhengere!
    Whisky har klart seg i en tid da brunt brennevin sliter med å holde på konsumentene. Drikken med opp...
  • 16/12/2022
    DRINKFEED
    Aquavitalitet
      Første gang akevitt blir nevnt skriftlig kan dateres så nøyaktig som til 13. april 1531. &nbs...
  • 14/12/2021
    DRINKFEED
    Minst og størst akevitt!
      Første gang akevitt blir nevnt skriftlig kan dateres så nøyaktig som til 13. april 1531. Da s...
  • 15/10/2021
    DRINKFEED
    Whiskymyter
    Få drikker er så innhyllet i rykter, myter og ritualer som whisky. Men hva er sant og hva er eventyr...
  • 12/05/2021
    DRINKFEED
    Maibobler
    Med forbud mot fest og moro i større skala, og digitale barnetog  er verden fortsatt ikke helt i vat...
  • 05/03/2021
    DRINKFEED
    Akevitt til "Rype"
    Sabotasjeaksjon hedres med egen akevitt! Akevitten er destillert på Inderøy Brenneri og basert på rå...
  • 09/12/2020
    DRINKFEED
    Champagne, fordi du fortjener det!
    Verden får ikke nok av boblene fra Champagne. Hver gang vi har en båt å døpe, holder virtuelt bryllu...
  • 04/12/2020
    DRINKFEED
    Riesling + Ribbe = Riktig!
    De fleste av oss spiser ribbe på julaften. Sånn er det bare. Selv om vestlandsfenomenet med saltet s...
  • 30/11/2020
    DRINKFEED
    Det er ikke Champagne alt som bobler!
    Bobler er godt, kult, gøyalt og …dyrt. Eller er det så dyrt, egentlig?   Alle vet at fran...
  • 27/11/2020
    DRINKFEED
    Akevitt - fordi du er norsk!
    Ingen jul uten at vi må mene noe om nasjonalbrennevinet. Det største spørsmål er likevel hva som ska...
  • 19/11/2020
    DRINKFEED
    Gin, en stemningsløfter
    Det blir feiring av jul og nyttår i 2020 også, bare i litt mindre grad en vanlig. Derfor er det vikt...
  • 05/11/2020
    DRINKFEED
    Vilt i skuddet - Syrah for alle arter
    Helt siden de første skrullingene slo seg ned her oppe i mørkelandet, har jakt sørget for vilt på me...
  • 18/06/2020
    DRINKFEED
    De nesten daue druene – utrydningstruede druearter
    Noen ganger er det bra at evolusjonen fjerner ting. Innerst inne savner vi vel ikke T-Rex, Megalodon...
  • 12/05/2020
    DRINKFEED
    Boblende 17. mai
    Opp med flagget, av med korken! 17. mai 2020 blir en festdag, men uten barnetog og sekkeløp på skole...
  • 29/04/2020
    DRINKFEED
    Kriminell krigshelt og sevje fra 1814
    Få med deg Gulosten, Tucher Æcht fra Nürnberg og 1814 Sevjebokk til vårslippet. Vi snakker altså om ...
  • 10/04/2020
    DRINKFEED
    Riesling for alle anledninger
    Før, i gamle dager, var riesling ensbetydende med halvtørre og klissete viner som fylte munnen med s...
  • 12/03/2020
    Blog,DRINKFEED
    De filosofiske brødrene fra Soave
    Det virker som vi aldri får nok av de gode dråpene fra Tamellini i Soave. Forklaringen er lidenskap ...
  • 31/01/2020
    DRINKFEED
    Bag-in-Box like norsk og firkantet som brunost
    Jada, vi snakker ikke høyt om det, men nordmenn elsker pappvin. Over 60% av all vin som forsvinner u...
  • 14/01/2020
    DRINKFEED
    Den fantastiske superdruen pinot noir
    Du har sikkert drukket den, enten som fruktig og lett rødvin, dyr årgangsvin fra slott med god stam...
  • 18/12/2019
    DRINKFEED
    Cognac – VM i avec
    Nordmenn er på verdenstoppen i mye rart: Langrenn, sjakk, fredsprisutdelinger og inntak av cognac. M...
  • 22/11/2019
    DRINKFEED
    Bobler i hver dråpe
    Verden får ikke nok av boblene fra Champagne. Hver gang vi har en båt å døpe, holder bryllup, feirer...
  • 11/11/2019
    DRINKFEED
    Akevirrevitt
    Espen Smith er forfatter, kåsør og brennende engasjert i norsk matkultur. Han har skrevet en rekke b...
  • 30/10/2019
    DRINKFEED
    Hvite burgundere - ikke skummelt
    Burgund er et navn som ofte kan virke skremmende, det er liksom et distrikt for fiffen og vinsnobbe...
  • 25/10/2019
    DRINKFEED
    Full fart i skogen
    Elg og annet hjortevilt står på menyen i høst, og vi har testet et utvalg drikkbare alternativer ti...
  • 04/06/2019
    DRINKFEED
    Kanskje kommer sommeren
    Det er juni, og normalt sett skulle vi være godt i gang med sommer og terrassekos. Men store deler a...
  • 09/04/2019
    DRINKFEED
    Ingen lam – ingen påske. Viner til påskekosen ☀️
    Påske med skimrende hvite snøvidder, eller glitrende sjø under vårsolen? Kanskje den rolige summinge...
  • 04/04/2019
    DRINKFEED
    Piemonte
    Det kuperte landskapet virker merkelig tidløst på tross av vår moderne tid med motorveier og god wi-...
  • 15/03/2019
    DRINKFEED
    Hvit vinter, snart vår, skalldyrene rår!
    Selv om vi ser det grønne lyset som betyr vår i det fjerne er vinteren fortsatt sjefen. På mange måt...
  • 01/03/2019
    DRINKFEED
    Nye viner på polet i mars
    Første mars er det igjen tid for lansering av nyheter på vinmonopolet. Denne gangen er det et greit ...
  • 18/02/2019
    DRINKFEED
    Drammequiz
    1. Hvorfor liker vi Eske Bille når vi snakker om akevitt?   2. Når omtrent begynte man å destillere ...
  • 18/02/2019
    DRINKFEED
    Afterski
    Skinnende hvite vidder, et fjernt sus av musikken fra «fjellvettreglene», perfekte ski i nykjørte lø...
  • 08/02/2019
    DRINKFEED
    Valentinsdagen
    Det er mange dager å huske på for den som er i en eller annen kjærlighetsrelasjon. Fødselsdag, årsda...
  • 24/01/2019
    DRINKFEED
    Whisky
    Vi slår et slag for Whisky til mat! Mange er skeptiske til det brune brennevinet som ofte forbindes ...
  • 24/01/2019
    DRINKFEED
    Whisky, haggis og Robert Burns – i den rekkefølgen
    Robert Burns dikter og skotsk nasjonalhelt blir feiret den 25 januar hvert år. I sentrum står: whisk...
  • 23/01/2019
    DRINKFEED
    Burgundkøen er på plass
    Førstemann i køen til spesialslippet 7. februar på plass. Selv om isen ligger godt på vannet, og met...
  • 11/01/2019
    DRINKFEED
    Nyheter på Vinmonopolet i januar
    Året åpner med en rekke nyheter tilgjengelig på Vinmonopolet. I dette nyhetsslippet er det en god de...
  • 26/12/2018
    DRINKFEED
    Godt i glasset til NYTTÅRSFESTEN
    Hva med en glamorøs temafest til nyttår? Trenden er ikke ny, med ujevne mellomrom kommer ­trangen t...
  • 13/12/2018
    DRINKFEED
    JULEMATBORDET
    Vi spiser mye godt til jul. Vi spiser også mye rart og særnordisk.   Mat, som av praktiske årsa...
  • 13/12/2018
    DRINKFEED
    Godt i glasset til JULEBORDET - det ultimate gildet
    Det er noe ekte og opprinnelig over et norsk julebord. Det er nå våre sær­norske matvaner skal få sk...
  • 11/12/2018
    DRINKFEED
    PINNEKJØTT - EN TENKT HISTORIE
    På vestlandet er det skapelige forhold for sau. Karrig, ulendt og bratt. Siden før vi begynte å driv...
  • 11/12/2018
    DRINKFEED
    Godt i glasset til PINNEKJØTT
    Trodde du at turmat i poser der du tilsetter varmt vann er en ny oppfinnelse? Absolutt ikke.   ...
  • 07/12/2018
    DRINKFEED
    JULERIBBE - en ny historie
    JÓL Våre norrøne forfedre feiret jul, Jól, den 22 desember. Da snudde solen og det kom et imaginært ...
  • 07/12/2018
    DRINKFEED
    Godt i glasset til RIBBE
    Av alle rettene vi bare må ha i julen er det ingen som er så til de grader i fokus som juleribben. &...
  • 05/12/2018
    DRINKFEED
    Godt i glasset til LUTEFISK
    Greit, de fleste nordmenn har et ambivalent forhold til lutefisk…   Du har dem som oppnår...
  • 05/12/2018
    DRINKFEED
    LUTEFISKENS OPPRINNELSE – når, hvordan & hvorfor?
    Noe av det norskeste av det norske er lutefisk. Men hvem var det som i historiens mørke fant på å sy...
  • 28/11/2018
    DRINKFEED
    Flåklypa på flaske
    Kjell Aukrust skapte sitt Flåklypa med referanser som treffer både barn og voksne. Karakterer som pe...
  • 28/11/2018
    DRINKFEED
    LYS I MØRKET
    Det er stappmørkt og vi kan ikke vente noe særlig endring på det på denne siden av årsskiftet. Heldi...
  • 28/11/2018
    DRINKFEED
    ANTICHE TERRE VENETE - gammel jord blir gull
    Historien møter deg i det ­bølgende landskapet rett ­utenfor Verona. Med et jordsmonn som både drene...
  • 28/11/2018
    DRINKFEED
    Lett å velge lett
    Nå kommer miljøsmart emballasje til vinhyllene!   Miljøhensyn har vært et viktig moment i vinpr...
  • 12/10/2018
    DRINKFEED
    VINPROFILEN Julie Chéné Nyheim
    Julie Chéné Nyheim  er en av kun fem i Norge med tittelen Master of Wine, og en virkelig profil i vå...
  • 10/10/2018
    DRINKFEED
    Vulkanske druer erobrer verden
    Ved foten av vulkanen Etna, rett utenfor Catania, den nest største byen på Sicilia, ligger Villagran...
  • 12/09/2018
    DRINKFEED
    Norges nasjonalrett FÅRIKÅL er i vinden som aldri før.
    Men hva skal du ha i glasset ved siden av? Noen sverger til pils, andre vil ha rødvin. Vi m...
  • 11/09/2018
    DRINKFEED
    SKUMMENDE VILT
    Velg riktig øl til viltet! Øl er forfriskende, og sammen med ølets styrke, sødme, bitterhet og frukt...
  • 21/08/2018
    DRINKFEED
    Fra SOMMERPILS til HØSTLIG ALE
    Sommeren går uvergelig mot høst. I den stadig mørkere årstiden begynner vi å tenke på innetid, peisk...
  • 21/08/2018
    DRINKFEED
    5 vingårder du bare må besøke
    Hvis du tilfeldigvis er på reise i høst, er det lite som er så ­spennende som å ta turen innom en vi...
  • 13/06/2018
    DRINKFEED
    BALANSEKUNSTNEREN / BARTENDEREN
    Det handler om å sette sammen en blanding der komponentene glir sammen, demper hverandre eller nøytr...
  • 13/06/2018
    DRINKFEED
    Det lille ekstra til sommerfesten
    Lange lyse dager, gode venner og en cocktail eller to – det er sommeren vi ønsker oss. Utfordringen ...
  • 11/06/2018
    DRINKFEED
    Henrik smaker rosa
    Terrasse, sol, sommer og rosé. Det hører liksom sammen hjemme på terrassen. Men også profesjonelle h...
  • 30/05/2018
    DRINKFEED
    ROSA SOMMER
    Hvert år starter sommeren med at vassdragene går over sine bredder, og så kommer en flom av rosa vin...
  • 12/05/2018
    DRINKFEED
    Champagne Rothschild – for første gang i Norge!
    Med sin Brut på Vinmonopolet, har en av tungvekterne fått sine bobler på vinkartet.   Navnet Ro...
  • 07/05/2018
    DRINKFEED
    VINPROFILEN Aina Mee Myhre
    Aina Mee Myhre  er et av de siste til-skuddene på vinens stjerne-himmel. Som én av kun fem norske vi...
  • 17/04/2018
    DRINKFEED
    COCKTAILPROFILEN Monica Berg
    Monica Berg  er en av landets mest profilerte bartendere. Hun har stått bak disken på noen av de mes...
  • 05/04/2018
    DRINKFEED
    GIN helsespriten
    Har du fokus på sunn livsstil er kanskje ikke ­brenne­vin første­valget som kosttilskudd. Men, faktu...
  • 02/03/2018
    DRINKFEED
    VINPROFILEN Henrik Dahl Jansen
    Henrik Dahl Jansen  er å finne på Bølgen & Moi Kristiansand der han hjelper gjestene med å velge...
  • 02/03/2018
    DRINKFEED
    Vinmotoren RIOJA
    Det er vanskelig å snakke om spansk vin uten å si noe ord om Rioja som er en av de sterkeste merkeva...
  • 02/03/2018
    DRINKFEED
    De hvite spanske
    Det er lange tradisjoner for hvitvin i Spania. Med alt fra sherry til boblende cava på vinkartet. Di...
  • 22/01/2018
    DRINKFEED
    En reise i PFALZ
    Med Rheinessen i nord og Frankrike i sør finner du vakre, fredelige Pfalz. Tysklands nest største vi...
  • 17/01/2018
    DRINKFEED
    VON WINNING hjertet i Pfalz
    Det er vanskelig å komme utenom VON WINNING om Pfalz står på ­programmet.     Ikke bare h...
  • 17/01/2018
    DRINKFEED
    WEISSBIER
    Vi vet det er drukket øl så lenge menneskene har dyrket korn, minst 10.000 år. Her i Norden er det f...

Podcast

  • Episode 170: Smakfull genmanipulering fra Østerrike 24/03/2023
  • Episode 169: Perlen i Rhône 17/03/2023
  • Episode 168: Å snu seg bort fra profitt 10/03/2023
  • Episode 167: En gresk fristerinne 03/03/2023
  • Episode 166: Den store whiskytesten! 27/02/2023

Siste artikler

  • Tungtvannswhisky markerer vemorkaksjonen 09/03/2023
  • Uisce Beatha har stadig flere tilhengere! 27/02/2023
  • Aquavitalitet 16/12/2022
  • Minst og størst akevitt! 14/12/2021
  • Whiskymyter 15/10/2021

Arkiv

  • mars 2023
  • februar 2023
  • desember 2022
  • desember 2021
  • oktober 2021
  • mai 2021
  • mars 2021
  • desember 2020
  • november 2020
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • mars 2020
  • januar 2020
  • desember 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • juni 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • januar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juni 2018
  • mai 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • januar 2018

 

 

Tlf.: +47 411 222 05

tom@cse.no

Org.nr.: 917 029 261

Siste episoder

  • Episode 170: Smakfull genmanipulering fra Østerrike
  • Episode 169: Perlen i Rhône
  • Episode 168: Å snu seg bort fra profitt

 

Redaksjonen drives etter Vær-varsom-plakaten og Redaktør-plakaten. Redaksjonen tar ikke ansvar for tilsendt materiale som ikke er bestilt.
Ansv. utgiver: CSE AS
Ansv. redaktør: Tom Amriati-Løvås

©DRINKFEED 2016

post@drinkfeed.no | tlf: 411 222 05

Siste innlegg

  • Tungtvannswhisky markerer vemorkaksjonen
  • Uisce Beatha har stadig flere tilhengere!
  • Aquavitalitet
  • Minst og størst akevitt!
  • Whiskymyter
  • DRINKFEED
  • PODCAST
  • KONTAKT DRINKFEED
  • CSE AS