Podcast: DRINKFEED

22 okt 2024

Episode 226: Den franske bamsen

  Tom og Kjell-Gabriel har fått besøk fra Frankrike og folkene bak Petit Orso – bedre kjent som «Bamsevinen». Det blir snakk om Nord-Rôhne, familiebedrifter og sykt bratte bakker. Klarer våre franske gjester å imponere guttene?   Matthieu Barret Petit Ours 2022 Kr 235,-      

Continue Reading
26 sep 2024

Episode 225: En klassisk klassiker

  Kjell-Gabriel mener at vi glemmer de erkeklassiske distriktene etter vårt jag etter nye moderne viner. Det setter Tom pris på. Han er av den gamle skolen, selv om han er ung til sinns. Denne gangen står Loire i sentrum og vi får høre om en ikonisk fyr.   Eric Louis Pouilly Fumé 2023 kr […]

Continue Reading
19 sep 2024

Episode 224: Amboltvin på gamleveien

  Sør-Afrika har vært vinland siden 1600-tallet. Nå har Tom tatt med seg en flaske Shiraz, som han mener nesten bør kalles nasjonaldruen der nede. Kjell Gabriel er ikke enig og sekunderer fornuftig nok med Pinotage. Men hvordan smaker nå Shiraz fra Gamleveien i Sør Afrika?   Old Road Wine Co The Anvil Shiraz 2021 […]

Continue Reading
12 sep 2024

Episode 223: Charterfeber uten Charter

  Tom og Kjell Gabriel åpner en flaske fra Mallorca. Er det juksevin som kun egner seg til Sangria, eller er den så bra som Tom håper? Det blir prat om turisme, gøyale druer  og et snev av øy-historie.   Anima Negra An/2 2020 kr 239,90  

Continue Reading
04 sep 2024

Episode 222: Spanske hulebobler

  Tom og Kjell Gabriel tester en litt spesiell Cava. Det blir snakk om bobler, litt om hunder og en del om obskure druer og spanske vinområder. Hvorfor denne Cavaen er spesiell? Det må du nesten høre selv.   Malvaria Cava Brut Reserva Chardonnay & Pinot Noir 2019 Kr 209,90        

Continue Reading
30 aug 2024

Episode 221: 200-åringen

  Selv om familien har holdt det gående i cognacbransjen siden den franske revolusjonen og vel så det, er det feiringen av huset Delamain slik det er i dag som har fått Charles Braastad til Norge for å snakke om to hundre års cognachistorie. Vi smaker årganger fra 1914 og 1947 og det blir (mye)prat […]

Continue Reading
23 aug 2024

Episode 220: Vinsmaking på Planeta

  Bli med på vintur til foten av vulkanen Etna på besøk hos en av vingårdene til Planeta. Hør når Tom spiller inn podcasten direkte i vinmarken og får oppleve gleden av å drikke vinen på stedet der druene er høstet.    

Continue Reading
21 jun 2024

Episode 219: Vinprofilen – den med Lars Helliesen

  Han begynte som vin-importør da han jobbet på Dr. Kneipp’s vinbar i Oslo da monopolet opphørte. Noen ti-år senere multitasker han Gaia Gruppen og en drøss sideprosjekter, alt mens Italia og Romerriket ligger som et bakteppe for alt han gjør. Hør Lars klemme inn et times intervju på under tretti minutter.    

Continue Reading
18 jun 2024

Episode 218: Den merkelige flasken

  Kjell-Gabriel har tatt med en finurlig flaske fra Toscana, men kan han overbevise Tom om at musserende Chardonnay fra Toscana er mer enn en kuriositet?   Carpineto Farnito Chardonnay Brut Kr 299,90        

Continue Reading
13 jun 2024

Episode 217: Vinamatøren som lager vin

  Hva skjer når en TV-personlighet lager vin uten egentlig å ha tung kunnskap om vin? Hør når Tom og Kjell-Gabriel får besøk av Truls Svendsen som snakker om sitt forhold til vin, og hvorfor i all verden han når har to viner på polet sammen med sin medsammensvorne Eyvind Hellstrøm   Truls & Hellstrøm […]

Continue Reading