Hun har allerede en ordentlig mastergrad i Master of management fra BI, men Tone Veseth Furuholmen er nå den 7. i Norge som kan kalle seg Master of Wine. Hør når Tone forteller om hvordan hun endte opp i vinens verden, og hvorfor hun fant ut at det var lurt å begynne på et […]
Podcast: DRINKFEED
Episode 235: Knallgod alkoholfri
Kjell-Gabriel har tatt med alkoholfri vin til sin venn Tom. Dette bli gutta veldig positivt overrasket over. Dette er et utmerket produkt som veldig mange går for om dagen. Polet øker salget av alkoholfritt, og med slike alkoholfrie alternativer er det ikke så merkelig. Herxheim am Berg Nullkommanull Riesling Gewürztraminer kr 80.70 […]
Episode 234: Utradisjonelle nyttårsbobler med futt
Vi er tidlig ute med nyttårsboblene, og det synes vi du også burde være! Våre to gode venner valgte begge Italia for spennende bobler til nyttår. Likevel gikk de to vidt forskjellige veier. Her blir det en klassisk bobleåpning av Kjell-Gabriel med mye søl og sprut. Et tips er å ikke åpne nyristet og […]
Episode 233: Akevitt på Åssengårea
Tom og Espen Smith sitter på bydelsbaren «Åssengårea» der de tar for seg tre av de beste akevittene de har smakt seg frem til gjennom høsten. Her blir det en analyse av duft, smak og stamtavle. DET SOM SMAKES ER: Gildes Juleakevitt 2024 Gullmunn Juleakevitt Portvinsfat 2024 Meir Juleaquavit
Episode 232: På østsiden av Andesfjellene
Nok en dal i Sør-Amerika får fokus fra guttene. Denne gangen er det Argentina som kommer på banen med en Chardonnay fra Andesfjellene, kan den levere etter forventningene? Rutini Chardonnay Kr 349,90
Episode 231: På vestsiden av Andesfjellene
Tom tar med Kjell-Gabriel til en vakker dal i Chile. Her blir det snakk om lokal vin og litt prat om Syrah. Santa Rita Medalla Real Gran Reserva 2022 kr 225,10
Episode 230: Skrå vin
Når Tiziano Accordini fra Valpolicella inntar studioet blir det straks mye mimring på Kjell-Gabriel som har besøkt denne vingården en rekke ganger. Her blir det inngående beskrivelser av bratte bakker, Bondeheimen, druer som må tørke litt, hvorfor nordmenn liker amarone og naturligvis om hvordan klimaet endrer vindyrkingen oppe i fjellene. Accordini Acinatico Amarone […]
Episode 229: Grüner’n fra Østerrike
Tom har et ønske om at Grüner Veltliner skal komme opp og skinne som sin artsfrende Riesling. Det er en lang vei å gå, men med denne flasken fra Østerrike håper han å gi Kjell-Gabriel et litt dytt i riktig retning. Wachau Steinfeder Grüner Veltliner Kr 159,90
Episode 228: Vingården i veikrysset
Tom og Kjell-Gabriel har fått besøk av Marica Bonomo fra Monte del Frà. Her handler det om å sette det litt ukjente området Custoza på vinkartet. Det blir mye prat om familiegården, opera og ikke minst beliggenheten til både Custoza og Monte del Frà. Monte del Frá Cà del Magro Custoza kr 174, […]
Episode 227: Blyglass fra Sør-Afrika
Tom har med seg en litt annerledes musserende fra ikoniske Ken Forrester. Kjell-Gabriel klarer å søle ned studioet ettertrykkelig, men guttene får likevel pratet om blyglass og naturligvis Sør-Afrika. Ken Forrester Stained Glass kr 299,80