COCKTAILPROFILEN Monica Berg
Monica Berg
er en av landets mest profilerte bartendere. Hun har stått bak disken på noen av de mest renommerte stedene i inn- og utland. Nå er hun bosatt i London der hun livnærer seg som verdensomreisende barkonsulent i sitt eget selskap Taxonomy.
Min favorittdrink akkurat nå:
Partida Creus
Jeg blir nervøs når:
Jeg må snakke foran mange mennesker.
Klassisk stil eller ny stil på brennevin?
Begge deler!
Fordi…
Er det kvalitets-brenne-vin, så har det ingenting å si for meg om det er tradisjonelt laget eller mer progressivt og ny-tenkende. Det viktigste er at det smaker godt!
Den kuleste drinkeopplevelsen – ever
Hm, vanskelig å si. Jeg har vært heldig nok til å få oppleve ekstremt mye morro, men dersom jeg skal trekke frem et par opplevelser, så må jeg nesten nevne å drikke te i Taiwan med en ‘te-mester’, å drikke chicha (fermerntert maisdrikk fra Peru) i Sacred Valley, og sist men ikke minst å lage nytt-årsdrinker på Virgin Atlantic’s nyttårsflight mellom London og NYC. Det var kult det!
Den sprøeste tilbakemeldingen jeg har fått som bartender:
Oj, der er det mye å ta av, men en -favoritt er nok Da jeg jobbet i Hollywood for noen år siden, og en gjest -begynte å tipse meg $100 pr drink, dersom jeg lagde den UTEN is.