17 apr 2018

COCKTAILPROFILEN Monica Berg

Monica Berg 

er en av landets mest profilerte bartendere. Hun har stått bak disken på noen av de mest renommerte stedene i inn- og utland. Nå er hun bosatt i London der hun livnærer seg som verdensomreisende barkonsulent i sitt eget selskap Taxonomy.

 

Min favorittdrink akkurat nå:

Partida Creus

 

Jeg blir nervøs når:

Jeg må snakke foran mange mennesker.

 

Klassisk stil eller ny stil på brennevin?

Begge deler!

Fordi…

Er det kvalitets-brenne-vin, så har det ingenting å si for meg om det er tradisjonelt laget eller mer progressivt og ny-tenkende. Det viktigste er at det smaker godt!

 

Den kuleste drinkeopplevelsen – ever 

Hm, vanskelig å si. Jeg har vært heldig nok til å få oppleve ekstremt mye morro, men dersom jeg skal trekke frem et par opplevelser, så må jeg nesten nevne å drikke te i Taiwan med en ‘te-mester’, å drikke chicha (fermerntert maisdrikk fra Peru) i Sacred Valley, og sist men ikke minst  å lage nytt-årsdrinker på Virgin Atlantic’s nyttårsflight mellom London og NYC. Det var kult det!

 

Den sprøeste tilbakemeldingen jeg har fått som bartender:

Oj, der er det mye å ta av, men en -favoritt er nok Da jeg jobbet i Hollywood for noen år siden, og en gjest -begynte å tipse meg $100 pr drink, dersom jeg lagde den UTEN is.