11 jan 2019

Nyheter på Vinmonopolet i januar

Året åpner med en rekke nyheter tilgjengelig på Vinmonopolet. I dette nyhetsslippet er det en god del av sedvanlige dusinvarer som skal tilfredsstille et gjennomsnitt av den vindrikkende befolkningen. Men det er også vin som er spennende, både for de med høye krav og de som er ute etter «en god vin».

DrinkFeed har smakt seg gjennom nyhetene, og funnet noen hvite og et par morsomme røde du kan bruke til å holde vinterdepresjonen unna med. Legg merke til Pinot Noir fra Australia, og den litt mindre kjente druen Mencia i vår utvalgte vin fra Galicia.

 

 

 

 

Most Wanted Sauvignon Blanc 2017
kr 139,90.
Vinmonopolets nettbutikk 

 

 

Det er bare å nyte stikkelsbær og tropisk frukt fra New Zealand. Legg til en fabelaktig syre og avstemt sødme har du en vin som fort blir en hvit husets vin.

 

 

 

Caroca Loureiro 2017
kr 123,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

En rett frem og ærlig vin, sitrus og lett krydder, god syre og tydelige mineraler gjør denne portugiseren til en all-round vin som også er snilt priset.

 

 

 

Regina Viarum Mencia 2017
kr 183,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Fra et lite kjent distrikt i Spania kommer denne røveren fra Galicia. Blomster, rød frukt og en del kryddertoner som blir fulgt opp av myke tanniner og en fruktig ettersmak som går langt inn i solnedgangen.

 

 

 

Lethbridge Pinot Noir 2017
kr 319,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Våre venner fra kengurulandet tryller frem Pinot Noir i øverste liga. Denne fra Geelong leverer til de grader. Mørke bær, saftig og rund med fin snerp og en evighetslang avslutning.

 

 

 

Hirsch San Andreas Fault 2016
kr 516,20
Vinmonopolets nettbutikk

 

California har avstedkommet en rekke høydepunkter. Vi falt for denne med en kompleks frukt av jordbær, mørk frukt, lær, lette kaffetoner, saftig og rund som en klinkekule. Rett og slett deilig, og du kan godt legge den i kjelleren om du liker å spare.