10 mar 2023

Episode 168: Å snu seg bort fra profitt

 

Hva gjør du når ryktet til regionen din blir ødelagt av jakt på kortsiktig gevinst? Det måtte familien Tammelini fra Soave forholde seg til.

 

Tom tar en prat med far og sønn som forklarer hvorfor de heller vil lage autentisk vin etter gamle metoder, fremfor å jakte på kortsiktig gevinst.

Klokketro på at kun 100% garganega kan rettferdigjøre essensen i Soave og  produksjonsmetoder som her helt nytenkende, lar Tamellini levere vin med en distinkt stil i forhold til mye annet fra området. I dag er det 4. generasjon Tamellini som lager vin i Soave. I 1998 snudde familien seg bort fra metodene som de siste tiårene har gitt penger i kassen og Soave et litt rufsete rykte. De begynte å lage vin slik de mener den må være, og lidenskapen deres førte dem tilbake til vinmaking slik den var før. De gikk grundig til verks. De bruker kun den tradisjonelle Garganega-druen i alle sine viner. Selv om de ikke er øko-sertifiserte følger de strengt alle prinsippene for økologisk produksjon. De avstår fra alle kjemiske og syntetiske tilsetninger i jorden, plantene og druene. Prinsippet er at uten en god dialog med jord og planter kan du selvsagt aldri få naturen på lag.