Podcast: DRINKFEED podcast

21 jun 2024

Episode 219: Vinprofilen – den med Lars Helliesen

  Han begynte som vin-importør da han jobbet på Dr. Kneipp’s vinbar i Oslo da monopolet opphørte. Noen ti-år senere multitasker han Gaia Gruppen og en drøss sideprosjekter, alt mens Italia og Romerriket ligger som et bakteppe for alt han gjør. Hør Lars klemme inn et times intervju på under tretti minutter.    

Continue Reading
18 jun 2024

Episode 218: Den merkelige flasken

  Kjell-Gabriel har tatt med en finurlig flaske fra Toscana, men kan han overbevise Tom om at musserende Chardonnay fra Toscana er mer enn en kuriositet?   Carpineto Farnito Chardonnay Brut Kr 299,90        

Continue Reading
07 jun 2024

Episode 216: Vin-apene

  Tom og Kjell-Gabriel vil grave litt i fenomenet «Billigvin», og prøver å komme til bunns i hvorfor vin som absolutt ikke vinner hjertene til vinkjennere, allikevel foretrekkes av svært mange vinkjøpere. Er det kun prisen? Er det prisen pluss satsingen på miljøvennlig emballasje som BiB og PET? Eller er det noe helt annet? Ved […]

Continue Reading
31 mai 2024

Episode 215: Rotteberget leverer

  Tom tar med seg Kjell-Gabriel på en tur til Tyskland og en av landets bedre produsenter. Selv om navnet på norsk kan forundre så er innholdet meget bra. Har blir det til og meg snakket om klassiske svisker. Det ble god stemning i studio.   Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2022 kr 200   […]

Continue Reading
15 mai 2024

Episode 213: Spot on!

  I denne episoden drar Stian fra MaltPrat og Tom fra DRINKFEED til Våler i Østfold, her smaker de seg gjennom en serie Spot-Whiskyer i den svært så irske baren til Harald. Det blir grønt, gult, blått og rødt før det er over.        

Continue Reading
02 mai 2024

Episode 212: Bourgogne del 4 – TV-kjendisen

  Tom og Kjell-Gabriel fortsetter å utforske Bourgogne. Denne gangen skal de  oppsummere hva de har lært så langt, og har invitert med seg TV-kjendis Truls Svendsen for å forsøke å gi ham noen gullkorn om Bourgogne. Det blir snakk om grader av kjendiser, mindre kjente områder i Bourgogne og hvorfor Bourgogne er perfekt for […]

Continue Reading
25 apr 2024

Episode 211: Lunken dusj med duft av kardemomme

  Hvis du lurer på hvorfor det er lurt å kjøle ned flasken før du åpner en musserende vin, får du demonstrert dette i denne episoden. Her tester guttene en svært fyrrig Cremant fra Alsace, og Kjell-Gabriel må frem med tørkepapiret.   Kuentz-Bas Cremant d’Alsace Mosaik Brut Kr 267,10      

Continue Reading
16 apr 2024

Episode 210: Afterwork fra Lazio

  Lav alkohol og lette rødvinsbobler havner i glassene når Tom tar med seg denne gøyale sjarmøren fra Lazio. Kjell-Gabriel må jobbe med en gjenstridig kapsel.   Dopolavoro Frizzante Rosso Kr 144,90    

Continue Reading
10 apr 2024

Episode 209: Kona til selveste Napoleon

  Kjell-Gabriel har tatt med en historisk vin med så mye historie at Tom nesten ikke greide sitte stille i stolen. Her snakker vin både vinhistorie fra Bordeaux og kjente fjes fra Fransk historie.   Joséphine de Grand-Puy Ducasse 2011 kr 339,90      

Continue Reading