22 nov 2019

Bobler i hver dråpe

Verden får ikke nok av boblene fra Champagne. Hver gang vi har en båt å døpe, holder bryllup, feirer en fødsel, nyttår eller en velfortjent lottopremie så kommer de franske boblene frem.

 

Innsmigrende og mystisk med en aura av uoppnåelig luksus tikker og freser det i glasset. Men hvorfor er vi så fascinert av akkurat denne vinen? Gunnhild Bjørnsti er en varm tilhenger av Champagne, noe hun gjerne forteller om i en rekke damemagasiner – og nå også her i DrinkFeed, hør henne i vår podcast der du vanligvis hører podcast, eller her.

 

 

“There comes a time in every woman’s life when the only thing that helps is a glass of champagne.”
–Bette Davis

 

 

 

Vi har testet et lite utvalg Champagne, disse bør du vurdere å prøve neste gang du vil ha litt stjerner i glasset.

 

Mailly Grand Cru Brut Reserve
kr 369,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Med kun Grand Cru vinmarker har dette huset levert ypperlige bobler siden første verdenskrig. Vinen lagres i håndgravde kjellere under byen Mailly, derav navnet. Her er det bakverk, sitrus, urter og litt gule frukter. Urtesmaken og frukten holder seg lenge og syren er bare helt fantastisk. Nydelig vin som er vel verdt prisen

 

 

 

 

 

Palmer Blanc de Blancs Brut
kr 509,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

Det er få varer som til de grader blir testet og sammenlignet som vin, og Champagne skiller seg ikke ut, tvert i mot. Palmers variant med kun chardonnay har blitt kåret til noe av det ypperste i sitt segment i verden, og det er jo verdt å merke seg. Den har sitrus, kjeks og gule frukter, fruktig smak med herlig syre. Klasse, rett og slett.

 

 

 

 

 

 

 

Nicholas Feuillatte Brut
kr 359,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Det relativt unge huset fra 1971 har klart å bli den største produsenten i Champagne, og ligger nå på topp i verden av solgte flasker. De er kjent for å levere noe av den jevneste kvaliteten, en bragt i seg selv. Ren frisk duft av sitrus, litt gul frukt og noe urter, frisk og syrlig med noe frukt som kommer og holder seg lenge. Her er det stil som holder seg.

 

 

 

 

 

 

Drappier Carte d’Or Brut
kr 289,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Med kjellere fra korstogstiden, og et hus fra 1808 har Drappier ligget blant de solide produsentene som mange kjenner godt. De gjør et poeng av å jobbe med minimum av tilsetninger og vil la druene gjøre jobben, prisverdig når resultatet også blir bra. Her er det igjen kjeks og noe blomster, med sitrus og gul frukt, fin mousse med integrert syre og nydelig lengde på frukten. Jepp, gode bobler til en fornuftig penge.