25 okt 2019

Full fart i skogen

Elg og annet hjortevilt står på menyen i høst, og vi har testet et utvalg drikkbare alternativer til varierende priser.

Hør også vår podcast om vin til elg. Du finner den her, eller der du ellers hører podcast.

 

 

 

Château la Nerthe Châteauneuf-du-Pape 2009
349,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Med sin klassiske stil med mye frukt og kraftig krydder mot slutten er dette vinen for deg som liker en solid vin som leverer. Vi sier: Et sikkert valg!

 

 

 

 

 

Il Nero Nero d’Avola
159,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Mørke bær, solbær og hint av vanilje, saftig med tydelige tanniner. Er du italiafrelst og har en litt mør hjort på kjøkkenbenken er denne saken et valg for både gane og lommebok.

 

 

 

 

Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon
274,60
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Et kjent vinhus for mange, men denne tappingen er svært spesiell og et dristig valg som garantert vil overraske positivt. En solid oppvisning fra Chile, dette.

 

 

 

 

 

Ch Coufran
279,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Liker du at viltet får følge av Bordaux, men vil holde deg på budsjett, kan denne drikkeklare vinen være løsningen. Røde bær, lette lærtoner og saftig hele veien er det bare å si skål.

 

 

 

 

 

Pablo Claro Cab. S
179,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Denne er dristig. Mørke bær og kirsebær, hint av krydder. Ung og saftig med mye frukt i starten. Biodynamisk spanjol som går sine egne veier, og den bør fungere til alt på bordet. Spansk uten eikfat der altså.

 

 

 

 

Delas Crozes-Hermitage Les Launes 2018
199,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Fra veikrysset i Rohne der den kommer med massiv mørk frukt, herlige kryddertoner og svært lang og pepperaktig ettersmak. Ta den til både elg, rådyr og reinsdyr.

 

 

 

 

Ch. Simard 2000
279,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Skal du imponere svigers, eller holde ut en kveld med han litt blærete kompisen som aldri blir fornøyd uten å gå konkurs, er dette vinen. En lagret og drikkeklar Bordeaux til under 300,- er sjelden, og særlig denne som virkelig tar St. Emilion på kornet.

 

 

 

 

Guigal Côtes du Rhône 2016
139,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Til storoksen trenger du en vin som gjør jobben uten de store faktene. Mørke bær, krydder, tanniner og syre i bøttevis. Denne følger vilt med mye smak og løfter dyret slik det fortjener. Stilfull og ukomplisert.