04 jun 2019

Kanskje kommer sommeren

Det er juni, og normalt sett skulle vi være godt i gang med sommer og terrassekos. Men store deler av landet har vel egentlig gått inn i en avventende høst. Regnbyger i kø, og temperaturer som passer best til innekos og stillongs.

Heldigvis har vi noen drikkbare alternativer på lur for deg som ikke har gått helt i hi ennå.

 

 

 

 

Terre de Chênes Coteaux Bourguignons 2017
kr 150,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

Når det er litt hustrig ute kan comfort-food av typen Boeuf Bourguignon få deg gjennom drittværet før varmen endelig kommer. Vi henter denne nyheten som er det rene røverkjøpet. Her er det røde bær, kirsebær med grønne urter og noe krydder. Sammensatt med lett frukt og fine tanniner. Denne burde bli bordvinen for alt av kjøttretter og er helt konge til klassiske retter av svin, kylling eller gryter på regnværsdager.

 

 

 

 

 

Silenrieux Joseph
kr 52,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

Er du mer på lyst øl i sommer kan vi anbefale Silenrieux Joseph. Et lyst og friskt hveteøl fra Belgia med mye sitrus, lav humle og innslag av krydder som koriander. Går til sommersalater eller i ensomhet på terrassen.

 

 

 

 

 

 

Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut
kr 370,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

Ikke noe er som bobler for å få opp humøret og med en Gonet Médeville Bdn 1er Cru får du sykt mye bobler for en rimelig penge. Frisk med mye sitrus, kjeks, gul frukt og litt grønne busker med flott syre og lang ettersmak som har lett bitterhet. Denne kan du bruke gjennom en hel sommermiddag, eller som humørspreder med gode venner.