03 jun 2022

Episode 137: Spritprofilen – den med Halvor Heuch

 

Han skulle bli kjemiker innenfor meierisektoren, men tilfeldighetene sendte ham ut på en livslang reise innenfor brennevinsfaget. Det er få, om noen, som sitter på så mye norsk brennevinshistorie som Halvor Heuch. Egentlig pensjonert, men med en brennende (!) entusiasme for å ivareta norsk brennerihistorie har han blitt med å bevare og videreutvikle et stykke norgeshistorie.

Hør Halvor fortelle om brennevin, historie og hvorfor det er viktig å bevare gammelt brennerihåndtverk.

 

 

Vi har testet tre akevitter fra Atlungstad:

 

Atlungstad No1 
kr 449,90

Her er det litt gul frukt, hint av fat og lett krydder – du kjenner mer karve enn fennikel selv om begge er der. Rund, med en lett fruktig sødme som sitter lenge. Denne tar du til sommerrettene, og hvorfor ikke kjøre den til laksemiddagen?

 

Atlungstad Aquavit med Mandelpotet
kr 499,90

Det skjer mye på nesen, krydder som karv, og anis er først ute, med litt sitrus og noe som minner om grønne vekster og lett fat. Rund med tydelig krydder og lang ettersmak. Denne går til spekebordet.

 

Hvaler Sjømat Aquavit
kr 359,90

Her er det først dill og mere dill, så kommer det sitron med urter og noe mer mørkere sitrus. Lett og rund med en behagelig rund friskhet. Prøv den til skalldyr eller makrellen.

 

 

Foto: Akevittruten AS