21 nov 2020

Episode 48: AKEVITTPROFILEN – Den med Ivan Abrahamsen

 

Selvsagt kan akevitt være rosa!
Vi kan si mye negativt om 2020, men det ligger an til å bli tidenes akevitt-år.

 

Ivan Abrahamsen er ikke fremmed for å leke med et av de største klenodiene vi har, han dro til Italia for å lage rosa akevitt…

Ivan er anerkjent som en av verdens fremste smaksutviklere og var i mange år Master Blender i Arcus. Her stod han bak mange av våre mest folkekjære akevitter. Nå har han hoppet over til Rebel Group der han utfordrer etablerte sannheter om hva akevitt er og skal være.

 

Vi har testet om Ivan fortsatt har håndlaget. Her er tre varianter av Meir:
Klikk på produktnavnet for å komme til Vinmonopolets nettbutikk.

 

 

 

Meir Aquavit No.1
429,90

 

Krydret, karven kommer forsiktig frem, hele tiden med litt sitrus i bakgrunnen. Overraskende frisk og rund, en akevitt vi glatt hadde satt på bordet til både sild og gravet laks.

 

 

 

 

 

 

Meir Classic Aquavit
449,90

 

Her er vi på klassisk norsk potetsprit og ikke sånn rar utenlandsk. Karvedrevet på nesen med litt mørkere krydder, lett vanilje og noe appelsin med litt godvilje. Behagelig og rund, flott smaksbilde med lange kryddertoner som varer og varer og varer. Jadda, Ivan, denne var du heldig med!

 

 

 

 

 

Meir Pink Aquavit
439,50

 

Greit, så er vi ikke vant til å se rosa akevitt, og dere som er puritanere der ute kan slippe å synse om dette. Sannheten er at det lukter urter, en rund fruktig krydret nese som har umiskjennelig karve i seg. Rund med en fin struktur, krydret og litt fruktig, selv om det ikke er i nærheten av å matche fargen. Overraskende god og vi må tilstå morsom akevitt som vil treffe blink hos yngre partymennesker.