07 mai 2018

VINPROFILEN Aina Mee Myhre

Aina Mee Myhre 

er et av de siste til-skuddene på vinens stjerne-himmel. Som én av kun fem norske vineksperter med tittelen Master of Wine, MW, har hun plassert seg grundig på vinkartet her hjemme. Den opprinnelige hedmarkingen jobber i sitt eget selskap, Heyday Wines, som er en del av Vingruppen. Her har hun allerede kommet frem med storselgeren «Fredag» som selger massivt på Pet-flaske.

 

Min favoritt akkurat nå:

Det jeg absolutt drikker mest av for tiden er tørre musserende viner. Det kan være  Champagne eller Brut Nature Cava. Når det gjelder rødt, så blir det Garnacha fra Spania eller Nebbiolo fra Piemonte. I går drakk jeg var Principiano Langhe Rosso 2016, som er en kjempebra vin til hverdags.

 

Jeg blir nervøs når:

Jeg blir tilbudt vinpakke på restaurant… Jeg er relativt glad i å velge vinen min selv og er ikke så opptatt av at vinen skal passe perfekt til hver matbit.

 

Old World eller New World?

Jeg må absolutt si at mine favoritter kommer fra gamle verden. Jeg liker godt slanke, mineralske hvite og saftige, syrefriske rødviner, så da havner jeg oftest i Europa.

 

Den kuleste vinreisen – ever: 

jeg var med på en rund-reise i Italia for noen år siden, hvor vi reiste fra sør til nord. På denne turen smakte jeg masse gode viner, men først og fremst traff jeg noen helt fantastiske vinprodusenter sære og genuine personligheter som kun Italia kan by på. Og så smakte jeg en Brunello fra fat som er en av de beste vin-opplevelsene jeg har hatt.

 

Den sprøeste tilbake-meldingen jeg har fått om vin:

At man ikke kan drikke vin alene! Sist jeg strøk på eksamen, så åpnet jeg en flaske Lanson Vintage 1996 og bestemte meg for å ta nederlaget med stil. Enten man trenger eller fortjener en god flaske vin, så bør man kjøre på alene eller ei.