02 mar 2018

VINPROFILEN Henrik Dahl Jansen

Henrik Dahl Jansen 

er å finne på Bølgen & Moi Kristiansand der han hjelper gjestene med å velge riktig vin. Han ble norgesmester for sommelierer 2014, 2016 og 2018 i tillegg til en respektabel 11.plass i VM 2016.

 

Min favoritt akkurat nå:

Chianti Classico fra Fontodi. Lekker vin med -ungdommelig og juice frukt kombinert med frisk syre og pen struktur.

 

Jeg blir nervøs når:

Gjestene kjøper dyr vin og later som at de stoler 100% på deg uten at de nødvendigvis gjør det. Du vet; de ser på deg og sier vinen er ok, men de hverken smiler eller uttrykker glede. Da blir jeg nervøs!

 

Old World eller New World? Fordi…

Må nok holde en knapp på Old World, kanskje mest fordi det er derfra jeg har smakt mest og at mange av verdens absolutt beste viner og områder, inkludert min favoritt Champagne, hører til der.

 

Den kuleste vinreisen – ever 

Kuleste vinreisen må være en uke i Sør-Afrika i forbindelse med Cape Wine 2015. Så utrolig mange flotte og spennende produsenter, og et land med vanvittig potensial innen vin, men også rent økonomisk og for innbyggerne.

 

Den sprøeste tilbake-meldingen jeg har fått om vin:

Må være på en privat champagnesmaking  jeg holdt, hvor hun ene damen mente at det luktet av varm bh…