12 okt 2018

VINPROFILEN Julie Chéné Nyheim

Julie Chéné Nyheim 

er en av kun fem i Norge med tittelen Master of Wine, og en virkelig profil i vår vinverden. Julie er fransk, og har bodd i Marokko, New York, San Francisco og Montreal før hun endte opp i Oslo. Hun har mastergrad i Business Administration fra BI, i tillegg til bachelor i økonomi og -politisk viten-skap fra McGill i Montreal. Hun har vært innom de store importørene her i Norge, og er godt bevandret i vin-industrien i Skandinavia. Julie er for tiden direktør for produktutvikling i Altia.

 

Min favoritt akkurat nå:

Domaine Jamet Cote-Rotie 2001. Hvilken som helst vin fra Domaine Jamet blir umiddel-bart en -favoritt!

 

Jeg blir nervøs når:

jeg er uforberedt, eller om jeg ser en edderkopp(!)

 

Old World eller New World?

Det er vrient, det kommer an på hva jeg har lyst til å teste på et gitt tids-punkt. Generelt liker jeg friske, enkle og elegante viner, og derfor holder jeg meg som oftest i “Old World”, men drar meg også mot kjøligere klimaer i den nye verden.

 

Den kuleste vinreisen – ever: 

Må ta med to som var helt forskellige. En tur til Bordeaux Classified Growth Estates som jeg -besøkte med Masters of Wine -Instituttet. Dette var en virkelig øyeåpner for meg. Jeg må også ta med turen til Madeira med min mann, der vi fikk testet over 30 årgangsmadeiraer, noen helt fra 1874! Vi brukte hele bredden på veien for å komme oss tilbake til byen, for å si det slik.

 

Den sprøeste tilbake-meldingen jeg har fått om vin:

En påstand om at det tilsettes jordbær, blå-bær og vanilje i vin fra USA, og at det er derfor vin herfra blir beskrevet med disse aromaene… auda..