12 mai 2018

Champagne Rothschild – for første gang i Norge!

Med sin Brut på Vinmonopolet, har en av tungvekterne fått sine bobler på vinkartet.

 

Navnet Rothschild har en nesten magisk virkning på vinentusiaster, og gjerne de med høyere snobbefaktor enn gjennomsnittet. Når adelsfamilien nevnes rundt vinglasset blir stemmene dempet, og det utveksles alvorlige og ettertenksomme blikk mens det nikkes ivrig med hodene.

 

Mytene rundt familien er mange og fargerike. Det som imidlertid ikke er en myte er at tre grener av familien har gått sammen om å utvide vinimperiet. Baronene har kjøpt seg land i Champagne, med kjeller i Reims. De har jobbet jevnt og trutt de siste årene for å få frem en vin som ikke gjør skam på navnet.

 

 

Med 250 års historie og en plass høyt oppe i vinens verden skal det noe til å satse nytt. Særlig når dette nye er i verdens mest kjente og nobleste vindistrikt. Med sin Champagne har Rothschildene koblet sammen noblesse med finesse. Det er da også noe de understreker ved enhver anledning, her handler det om kvalitet, ikke kvantitet.

 

Vi har testet nykommeren, og kan bare slå fast at alt snakk om finesse og perfeksjon ikke bare er tomt prat. Baronene leverer til det fulle, selv med sin etter eget utsagn «enkle» brut:

 

 

Barons De Rothschild Brut
kr 489,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

Fasjonabelt navn, flott vin. Sitrus, hvit frukt med gule toner og litt ferskt gress. Merkbar bakst. Lang fruktig kropp med herlig krydret ­finish. Drikk den med et smil.