19 nov 2020

Gin, en stemningsløfter

Det blir feiring av jul og nyttår i 2020 også, bare i litt mindre grad en vanlig. Derfor er det viktig å tenke over hva som bør stå i barskapet når vi samles i små grupper med avstand.

Gin har vært et universalmiddel mot kjedsomhet og dårlig stemning i flere hundre år. Mange har sikkert sine favoritter blant de mer kjente merkene, men det er også gode grunner til å se utenfor bestselgerne. Vi presenterer noen alternativer som virkelig løfter kvelden.

Hør også vår podcast med Therese Storebø Østervold. Bartender, barbygger og destillatør med en forkjærlighet for gin. Du finner den her, eller der du ellers hører podcast!

 

Klikk på navnet til ginen for å komme direkte til Vinmonopolets nettbutikk.

 

 

 

 

Feddie Ocean Nine Sister Gin
459.90 

 

Ute i havgapet på Fedje, så langt vest at du nesten må ha visum, har Therese Østervold Storebø kokt sammen sin Nine Sisters Gin på et gammelt apparat fra Tyskland. Denne ginen er utrolig floral, mye fiol, sitrus og tydelig einer, en del bakenforliggende krydder. Den er overraskende rund og har en struktur som gir assosiasjoner til fylde. Rund behagelig og lett forførende. En av de norske overraskelsene på polet nå!

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Gin de Christian Drouin
579,90

 

 

Dette er moro, familien Drouin har destillert frukt i generasjoner, og er en veletablert calvadosprodusent. Denne ginen har en helt spesiell plass i virksomheten. Grunnspriten har fått tilført 25% Eu de Vie de cidre, brent på 30 forskjellige epletyper fra Normandie.

Våre franske venner har her en svært fruktdrevet gin, du kan kjenne arven fra calvados som et bakteppe, fine sitrustoner, litt pepper og einebær. Rund, tydelig frukt og lang ettersmak. Denne tar du i ren tonic med garnityr som agurk eller sukkererter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oslo Gin
399,90

 

 

Tilbake i Norge. Her er hovedstadens egen partygin fra Det Norske Brenneri. De fine folkene i Agder har laget en tørr og svært anvendelig affære som du kan mikse med nær sagt alt mulig.

Noe pepperaktig først, så kommer einer og noe annet krydder med en anelse grønn sitrus. Tørr og rett frem som oslohumoren kan være. Sa vi anvendelig?

 

 

 

 

 

 

 

Roku Gin
449,90

 

 

Asia er et enormt marked for brennevin, og særlig Japan har funnet sin velfortjente plass på pallen, særlig innenfor whisky, men også med andre gode destillater. Roku, som er tallet seks på japansk referer til de seks spesifikke urtene som er brukt i ginen.

Sitrus, anis og mild sitrus er det første du merker. Høflig myk og rund med svært god og lang ettersmak. Her er det bare å bukke og drikke.

 

 

 

 

 

 

 

Slipsmith VJOP London Dry Gin
784,80

 

 

Da skrur vi opp volumet et par hakk. Gin fra moderskipet England, men ikke de vanlige masseproduserte sakene. Her er det en gin som kan brukes til langt mer enn å tynne ut blandevannet. Vi nøt den endatil som avec.

Gul sitrus, einer, kanskje litt grønne urter. Rund, krydrete med en slags bitter sødme som kan minne om mørk sjokolade, spennende. Går godt som avec, genial i en klassisk Dry Martini – stirred, not shaken.