30 okt 2019

Hvite burgundere – ikke skummelt

Burgund er et navn som ofte kan virke skremmende, det er liksom et distrikt for fiffen og vinsnobber som kan alle slott og åkerlapper på rams.

Særlig kan det bli skummelt når de hvite burgunderne kommer på bordet, men her er det mye spennende å hente, og leter du litt i listene vil du kunne hente hjem fabelaktige viner uten å ruinere deg fullstendig. Vi har testet et lite utvalg som vi godt kan anbefale.

Hør også vår podcast om hvite burgundere. Du finner den her, eller der du ellers hører podcast.

 

 

 

Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles
259,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Med sin klassiske stil med mye gul frukt, noe nøtter og lett krydder mot slutten er dette vinen for deg som liker en solid vin som leverer. Vi sier: Et sikkert valg der det er smør i sausen!

 

 

 

 

 

 

Bouchard Bourgogne Chardonnay Réserve 2018
219,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

Frisk ren med lime, sitron, gress og hint av fat. Herlige mineraler og en lett og fin bitterhet gjør denne til et godt valg når krabbe eller kylling skal til pers.

 

 

 

 

 

 

 

Louis Max Saint-Véran 2014
229,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

Greit, her er det sitrus, gule frukter, smør og noe høy. Mineraler og syre som gjør livet lyst og trivelig. Sett den på bordet til ovnsbakt fisk eller alt med fløtesaus.

 

 

 

 

 

 

 

Matrot Bourgogne Chardonnay 2017
236,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

Et skoleeksempel på hva chardonnay-druen kan få til. Ren og fin med sitrus og nøtter med litt smør og urter. Syrefrisk med lang ettersmak som virkelig setter retter med kylling på plass.

 

 

 

 

 

 

 

Bouchard Âiné & Fils Bourgogne Chardonnay Réserve 2017
179,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

 

Sitrus, nøtter og smør, fyldig smak med mye frukt og lang rund ettersmak. Trivelig vin, kan med fordel lagres noen år til, men for all del, den er god i dag også.

 

 

 

 

 

 

Guillot-Broux Mâcon Cruzilles Les Genièvrières 2016
239,90
Vinmonopolets nettbutikk

 

Her vet du, mye urter først, så sitrus og så litt røykpreg, fruktig med hint av nøtter og lett bitterhet. Denne vinen er både kul, og et arbeidsjern når du har stekt fisk med smørsaus, eller kanskje til skalldyr?

 

 

 

 

 

 

 

Dom. de la Jobeline Mâcon-Verzé 2016
225,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

Når vi snakker om hvitvin fra Burgund er det særlig uttrykket vi ser etter. Dette samspillet mellom fruktighet, mineralitet og syre som vi elsker å kjenne igjen. Her kan vi bruke ordet presis for å si at denne vinen  er svært nær det uttrykket vi ser etter. Bravo, her er det bare å kose seg.

 

 

 

 

 

 

 

Louis Max Mercurey Les Rochelles 2015
286,-
Vinmonopolets nettbutikk

 

Noen ganger smiler livet, og du kan for eksempel åpne denne røveren som ypper seg mot de store navnene til mye høyere pris. Et vakkert bekjentskap og et hyggelig reisefølge til alle lyse retter.