Tom og Kjell-Gabriel har kommet over en litt ukjent men uhorvelig god og spennende drue. Her blir det mye skryt og lovord når denne gyldne italieneren havner i glasset. Le Strette Langhet Nas-Cëtta kr 289,-
Podcast: DRINKFEED podcast
Episode 108: Vinprofilen – Den med Arne Ronold
Arne Ronold, Master of Wine, selve nestoren i norsk vinbransje, forteller her om et liv i vin. Han skulle egentlig gjøre karriere innen elementærpartikkelfysikk og studerte på NTNU. Omstendighetene gjorde imidlertid at han startet Vinforum* som et opprør mot Vinmonopolet. Vitenskapen gikk glipp av Arne, men landets, og Nordens, første Master of Wine så […]
Episode 107: Boblende Bohlas
I serien om portugisisk vin skal vi sjekke ut noe spesielt: Bobler faktisk, her er det mye morsomt og ukjent terreng å gi seg i kast med. VI TESTER: Louis Pato Vinha Formal Kr 299,90 Alianca Baga Bairrada Bruto (ikke tilgjengelig på Vinmonopolet) Marques de Marialva Baga Barriada BdN […]
Episode 106: Grisehodet fra Burgenland
Vi besøker Burgenland (som finnes i virkeligheten) og smaker vin med en etikett som Tom synes er direkte grotesk. Men vinen er god da. Schwarz The Butcher Zweigelt 2020 kr 159,90
Episode 105: Portugisisk balkongvin
Vi henfaller til Douro og dykker ned i en fin liten sak fra huset Altano. Navnet som egentlig betyr «vind som blåser fra havet» gir Kjell Gabriel assosiasjoner til altan og roter seg inn en diskusjon med seg selv om ikke Slottsbalkongen egentlig er en altan – slottsaltanen, faktisk. Altano 2019 kr 144,90 […]
Episode 104: Whiskymyter #2
Vi har igjen besøk av Kristian Utama som skal hjelpe oss med fakta om whisky, og kanskje avlive noen seige myter som henger ved whisky fra forskjellige steder i verden. Se også vår whiskytest! Du finner den her: www.cse.no/myter-om-whisky
Episode 103: Glem salaten!
Tom og Kjell-Gabriel fordyper seg i denne mørke og fruktige saken fra Spania som vekker lysten på kjøtt til middag. Her er det bare å parkere persillesalaten og la det stå til. Francisco Gómez Serrata Crianza Selección Especial 2017 Kr 299,90
Episode 102: 1865
Tom og Kjell-Gabriel drar til Chile og snakker om denne lekre saken som bør innta bordet hvis du har vilt på menyen. Kjell Gabriel er usikker på om å kalle opp vinen etter hvor gammel vingården kan virke litt for prangene – eller ikke? San Pedro 1865 Syrah 2018 kr 219,90 […]
Episode 101: Fatet med det rare i
Integrert fat, fatpreg, fat-tanniner, toasted, ny og gammel fransk og slovensk eik – for ikke å snakke om fatfermentering og ørten år og måneder på fat før tapping. Hvorfor er vi så opptatt av fat og fatbruk? Tom spør mangeårig brennevinekspert for Vinmonopolet Martin Tønder Smith om fatets hemmeligheter.
Episode 100: Brandini-sisters
Kjell-Gabriel har endelig fått somlet seg til Piemonte, og leverer nærmest et reisebrev herfra før han og Tom snakker vin. Søstrene Serena og Giovanna Bagnasco driver den lille eiendommen Agricola Brandini i et lite hjørne av La Morra, i Piemonte. Her har de høstet stor anerkjennelse for sine viner. I denne episoden tester vi deres […]