Hvor mange akevitter har vi egentlig i Norge? Hva er egentlig en dram? Hvor kommer nasjonalbrennevinet vårt fra, og når begynte det å ta av og bli helt innafor å velge flere typer akevitt til maten? Vi har fått med oss akevittforkjemper, forfatter og kosør Espen Smith, som hjelper oss å forstå mer av […]
Podcast: DRINKFEED podcast
Episode 8: En tur i akevittland
Vi nærmer oss høysesongen for den norskeste av alle drikker: Akevitt. Det vi gjerne vil vite er hvor akevitten kommer fra, og for å få svar på det tar vi turen til selve arnestedet – til Arcus destilleriet på Gjelleråsen utenfor Oslo der brorparten av all akevitt i Norge blir produsert.
Episode 7: Hvite Burgundere
Burgund er et navn som ofte kan virke skremmende, det er liksom et distrikt for fiffen og vinsnobber som kan alle slott og åkerlapper på rams. Særlig kan det bli skummelt når de hvite burgunderne kommer på bordet, men her er det mye spennende å hente, og leter du litt i listene vil du […]
Episode 6: Elgvin – Full fart i skogen.
Det er full fart i skogen, og snart står skogens konge på menyen over hele landet. Men hva skal du ha i glasset? Tom og Kjell-Gabriel tar for seg noen eksempler på elgvin, se flere anbefalinger her
Episode 5: Kokken & ølet
Når 4-stjernes middag og kjendiskokk Ole Martin Alfsen slår seg på ølbrygging blir det spennende. Her er det ikke rutete flanell og tømmerhuggerskjegg i sentrum. Ole Martin Alfsen er mest kjent som kokk og for å veilede kjendiser i 4-stjerners middag. Det også mange vet er at han har sin egen vinportefølje, og han […]
Episode 4: When we dance, vakre toner fra Toscana
Verden er slik: De som liker vin og kjøper en flaske når de kan De som liker vin veldig godt og kjøper en kasse når de kan De som liker vin, drar på vinturer og vinsmakinger, og kjøper kassevis når de kan De som forelsker seg i vin, kjøper seg inn i en vingård, jobber […]
Episode 3: Lavmusserende Prosecco til hverdag og fest
De reneste boblene fra Italia kommer fra gården Agricola Giól som befinner seg i Veneto – nordøst i Italia. Her har de syslet med vin siden 1427. Det er lenge siden, hele 65 år før de amerikanske indianerne oppdaget Columbus, og 74 år før Leonardo da Vinci malte Mona Lisa, de vet altså hva de […]
Episode 2: Uruguay, Tannat og kjempeparty med Wari-indianerne
I denne episoden med Tom og Kjell-Gabriel fra Kjells Vinkjeller, går turen til Uruguay. Inneklemt mellom Brasil, Argentina og Atlanterhavet er det nok mer kjent for Fotball enn for vin. Et godt stykke unna, men på samme kontinent bodde i sin tid Wari-indianerne, deres skjebne er nært knyttet til alkohol, og det skal vi høre […]
Episode 1: Ungarn, Tokaji og kjempepeniser
Tom og Kjell-Gabriel tar en tur til Ungarn der de tester en helt grei og prisglad ungarer, og snakker litt om vin og penisstørrelser. Vin fra området Tokaji er et kjært innslag for mange vinglade nordmenn. Tokaji er et av de tidligste områdene med egen appelasjon, og selv om det er hele seks druer […]