Noen ganger må man ta hardt i. Tom og Kjell-Gabriel tar et tredjegradsforhør av denne litt mistenkelige italieneren. Juice Asylum Il Terzo Grado 2019 kr 249,90
Podcast: DRINKFEED podcast
Episode 59: Rebell på cognacdruer
Tom og Kjell-Gabriel tar turen til sørvest-Frankrike for å teste en vin med mye særpreg til en svært så rimelig penge. At etiketten ikke har tegning av et gammelt hus slår særlig godt an hos Kjell-Gabriel Plaimont Colombelle Belle & Rebelle Kr 124,90
Episode 58: Bare en #$%&la god vin
Tom og Kjell-Gabriel funderer over druer som har havnet i feil land, blant annet en spansk drue som har gjort suksess i Frankrike, og en fransk drue som slår an i Spania. Neleman Just Fucking Good Wine Red Kr 209,90 Hébert Petite Chapelle Rouge Kr 184,90
Episode 57: Den 3. druen
Burgund er arnestedet for vin i Frankrike. Med druer og slott av god avstamning, og noen episke viner som merkes på månedslønnen. Det snakkes om Chardonnay og Pinot Noir som om de var opphøyde vesener, full av gammel visdom. Men ingen snakker om Aligoté. Den litt obskure tremenningen til Pinot som stort sett lever […]
Episode 56: Portugisisk vinprinsesse
Med sin distinkte stil og teft for egen merkevare er Filipa Pato det nærmeste Portugal kommer en prinsesse – en vinprinsesse. Tom og Kjell-Gabriel snakker om liv, vin og land. Filipa Pato D.n.m.c. Bical & Arinto 2019 kr. 195,90
Episode 55: Gledestårer fra Spania
I denne episoden trekker Kjell-Gabriel frem det lille ekstra, en skikkelig innertier av en vin som nesten får Tom på gråten – av glede. Pazo Señorans Colección Albariño 2016 kr 266,70
Episode 54: Likør – ikke bare for blått hår og rullator
Likør er en ganske underkjent gruppe drikke, noe eldre mennesker sysler med. Vi andre registrerer vel at det serveres et eller annet til kaffen etter middag, men få reflekterer særlig mye over likør som fenomen. Bli med Karen Elise og Tom da de drodlet seg gjennom noen nyheter og noen oldiser, fra Frankrike via […]
Episode 53: Champagne, fordi du fortjener det!
Tom og Kjell-Gabriel tar oss til Champagne for å avslutte et hinsidig rart år – det må rett og slett bobler av fin familie til for å lose oss trygt fra bølge to og inn i vaksinens år. Av en eller annen grunn vil Kjell- Gabriel også nevne tettstedet Budor ved Løten… Se […]
Episode 52: En hvit jul trenger ikke være kjip
I denne episoden tar Tom en prat med Trond Erling i Vinmonopolet om å drikke uten å drikke. Ok, så du hverken kan eller vil, eller bør ha alkohol i julen. Du sitter der og sutter på den evinnelige farrisen med limesmak, mens de andre har stetteglass med bobler og paraplycocktailer det oser […]
Episode 51: Riesling + Ribbe = Riktig!
Tom og Kjell-Gabriel tar for seg ribbemiddager og velger riesling som følge til. Hør hvorfor Riesling er løsningen, hvorfor du ikke bør reklamere for ribbe på vestlandet og at det tross alt blir jul i år også. Se vår store Riesling-test som du kan finne her: RIBBE + RIESLING = RIKTIG!