Lurer du på hvorfor noen faller fullstendig for Bordeaux? I denne episoden får Kjell-Gabriel og Tom besøk av en heller ublyg Christer Byklum, som forteller villig vekk om hvorfor Bordeaux har et stort rom i vinhjertet hans.
Podcast: DRINKFEED podcast
Episode 20: VINPROFILEN – Den med Merete Bø
Hva ville du sovet i kø for? Merete Bø er norsk og nordisk sommeliér-mester og er fast skribent i DN. Hun fikk velge tema for denne podcasten og valgte naturligvis et av sine hjertebarn: Burgund. Men ville hun sovet i kø i februarkulden for noen dyre flasker? Få navn vekker slik ærefrykt hos […]
Episode 19: Bag-in-Box – like norsk og firkantet som brunost
Jada, vi snakker ikke høyt om det, men nordmenn elsker pappvin. Over 60% av all vin som forsvinner ut døren på Vinmonopolet gjør det i en pappeske med plastpose inni. Men akkurat hva denne fascinasjonen for pappvin kommer av overlater vi rolig til folk med nok studiepoeng til å mene noe om det. Hør […]
Episode 18: Fyrtårnet Bareksten
Det måtte en godlynt bergenser med store vyer og enda større skjegg til for å sette Norge på verdenskartet over brennevin. Hør Stig og Tom snakke om vann, urter og livet som destillatør i verdensklasse.
Episode 17: VINPROFILEN – Den med Liora Levi
Vinprofilen Liora Levi og Tom filosoferer om det å konkurrere i vinmesterskap, hvordan det er å være vin-ambassadør, og så snakker vi litt om favorittdruen: Pinot-Noir
Episode 16: VM i avec
Nordmenn er på verdenstoppen i mye rart: Langrenn, sjakk, fredsprisutdelinger og inntak av cognac. Men hvorfor det? Altså ikke hvorfor nordmenn er på verdenstoppen i cognacdrikking, med midt-Norge som klare verdensmestre. Spørsmålet er mer hvorfor Cognac er blitt kjent for brennevin, og ikke for maten, landskapet, gjestfriheten og glade bønder? Se også […]
Episode 15: Hva drikker du når du ikke drikker?
Når du ønsker å være sosial, og ha noe godt i glasset, men rett og slett ikke kan, vil eller bør drikke alkohol, hva da? I denne episoden er det Karen Elise som snakker med Tom om hva du kan drikke hvis du ikke skal drikke. Her er det både alkoholfrie historier og […]
Episode 14: Elefanten i rommet
I denne episoden treffer vi programleder i P4, Michael Andreassen som er åpen alkoholiker. Festsesongen er da vi konsumerer mest alkohol i året, og da passer det å ta en titt på alkoholens bakside. Bli med når Michael og Tom snakker om elefanten i rommet, og hør hvordan du kan omgås sosialt med personer […]
Episode 13: Jul utenpå, vin inni
Karen Elise og Tom tar en prat om juleviner. Utseendet kan være like viktig som innholdet når flaskene skal på julebordet. Dessuten koser vi oss!
Episode 12: Proff vinsmaking med hunerne på slep
Bli med Tom og Kjell-Gabriel på jobb. Vi drar på vinsmaking hos en importør og drodler om vin. Det blir litt om Chablis, USA, Portugal, rosa tyskere og noen sinna hunere som drepte folk som ikke hadde vin.