02 mar 2018

De hvite spanske

Det er lange tradisjoner for hvitvin i Spania. Med alt fra sherry til boblende cava på vinkartet. Distrikter som Rias ­Baixas, Rueda, Empordà har ­møysommelig plassert hvite viner på verdens vinkart. Hemmeligheten er klokketro på lokale druer, og vinmakere som ikke firer på kvaliteten.

 

Denne gangen drar vi mot nord-øst, og besøker det beskjedne distriktet Empordá. I bunnen av Pyreneene, der Middelhavet begynner, finner vi den kompromissløse produsenten Perelada. Siden det pittoreske slottet ble kjøpt av den visjonære vinfamilie Mateu, som nå er i gang med 3. generasjon på huset, har Perelada blitt kjent som en solid leverandør av kvalitetsvin.

 

 

Med sol, varme og sjømat i tankene prøvde DrinkFeed deres lett perlende hvitvin. Den er laget på druene ­Macabeu, Parellada og Xarel-lo,
som er mer kjent som cavadruer.

 

Perelada Blanc Pescador
kr 99,80
Vinmonopolets nettbutikk 

Her er det fersken og sitrus som dominerer sammen med noen grønne kryddertoner. Fin syre, god frukt og lang ettersmak, lette og fine bobler. En god vin til skalldyr og varme dager i solveggen.