17 jan 2018

VON WINNING hjertet i Pfalz

Det er vanskelig å komme utenom VON WINNING om Pfalz står på ­programmet.

 

 

Ikke bare har de holdt det gående siden midten på 1800-tallet, de har også blitt en drivende kraft i vinindustrien i hele området.Siden Von Winning ble grunnlagt i 1849, har det blitt produsert viner som reflekterer området i den etter­hvert historiske kjelleren. I 1907 dedikert Leopold von ­Winning, sitt liv til å skape toppkvalitetsviner. Hans beslutning om å jobbe så skånsomt og nær naturen som mulig er fortsatt det rettesnoren for dagens vinmakere.

 

Mosten gjærer på fat av forskjellig ­størrelse uten kunstig avkjøling.
Dette polymeriserer de verdifulle fenolene, som gir en dyp og kompleks aroma på vinen.

Deretter blir vinene tappet med ­minimal håndtering og ofte uten ­filtrering. Det er nesten umulig å fremme en vin med større respekt for hele prosessen, fra blomstring, via innhøsting og pressing, til ferdig vin på flaske.

 

   

Hos Von Winning handler det ikke om å finne opp nye produksjonsmetoder, men å finne tilbake til filosofien fra tidligere tider. Resultatet blir levende og elegant vin med karakterer som holder tradisjonen ved like.

 

 

Von Winning Win Win Riesling Trocken 2016
kr 159,90
Vinmonopolets nettbutikk 

Blomster og sitrus som grapefrukt i massevis, hint av badeball og hvit fersken. Flott syre med gode mineraler og en fruktig finish som holder seg langt inn i aftensangen. Genial til sødmefull sjømat som reker, kreps og hummer.

 

 

 

Von Winning Herrgott­sacker Riesling 2016
kr 189,90
Vinmonopolets nettbutikk 

Her er det blomstereng, sitrus, epler, noe negle­lakk, flotte mineraler og massevis med frukt, lang krydret ettersmak. En riesling for de gode middagene eller til aperitif med småretter av sjømat.