Tom har tatt med seg en Barbera på boks, og da må Kjell-Gabriel som vanlig ta helt av i noen rare digresjoner. Ricossa Barbera Nebbiolo 2020 kr 439,90
Podcast: DRINKFEED podcast
Episode 139: Hvitvin fra ranchen
Tom har funnet frem en Chardonnay fra selveste Napa. Vil Kjell-Gabriel blir begeistret? Vi kan røpe at han i hvert fall aldri har sett «Sideways», noe Tom synes er nesten litt upassende for en vinelsker. Black Stallion Chardonnay 2019 kr 269,90
Episode 138: Finnes det god prosecco?
Tom har tatt turen til Veneto for å finne ut mer om de beste proseccoene. Mellom vinrankene treffer han vinekspertene Sara og Francesco som også leter etter kvalitetsprosecco.
Episode 137: Spritprofilen – den med Halvor Heuch
Han skulle bli kjemiker innenfor meierisektoren, men tilfeldighetene sendte ham ut på en livslang reise innenfor brennevinsfaget. Det er få, om noen, som sitter på så mye norsk brennevinshistorie som Halvor Heuch. Egentlig pensjonert, men med en brennende (!) entusiasme for å ivareta norsk brennerihistorie har han blitt med å bevare og videreutvikle et […]
Episode 136: Legendebobler
Tom og Kjell-Gabriel har møtt fintfolk fra utlandet. Da blir det mange intrikate spørsmål og dype svar. Dette er legendariske bobler fra Piemonte som var tiltenkt det engelske markedet. Nå vil også resten av verden ha disse skattene. Contratto For England Rosé Pas Dosé 2016 Kr 349.90
Episode 135: En tasmansk djevel
Tom og Kjell-Gabriel reiser til litt syd for Australia – ganske langt borte – for å smake på en litt spesiell Chardonnay. Det blir også snakk om tasmanske djevler. Wineglass Bay Chardonnay Kr 279,90
Episode 134: En seriøs spanjol
Et av Toms favorittområder er Rioja, og stemningen i studio blir riktig så gemyttlig når Kjell-Gabriel åpner en godsak som leverer på alle plan. Vina Tondonia Reserva 2009 kr 379,90
Episode 133: Vinprofilen – den med Giacomo Boscaini
Masi, eller Masi Agricola, som det også heter har bursdag i år. 250 år under solen, og ganske mange tusen liter vin produsert. Vi tar en prat med Giacomo, 7. generasjon som er med på å dra Masi videre inn i nye år med vinglede. DrinkFeed har smakt gjennom tilgjengelige viner fra […]
Episode 132: Rødmende rosa raring
Kjell-Gabriel har funnet en skikkelig raring han har lyst til å teste på Tom, men er den virkelig så rar som han tror? Hexamer Pinot Noir Weissherbst Auslese 2020 kr 247,90
Episode 131: Rosa fra Petra
I denne episoden har Tom med seg en rosévin laget på den litt utradisjonelle Zweigelt-druen, som Kjell-Gabriel ikke er vant til å få i rosé-form. Det er likevel vinmakeren Petra Unger som får mest oppmerksomhet, og velfortjent skryt for måten hun viser frem sin visjon om moderne vinstiler på. Petra Unger Zweigelt Rosé […]